Informasjon

DESIGN

Dynamisk design
Vis verden hvem du er og ta plass i den nye Kia Sportage. Modellen er designet og produsert i Europa og har fått en iøynefallende og sterk profil, en skulptural og sportslig front med Kias karakteristiske grill og elegante forkrommede vinduslister. Den tøffe bakparten med baklykter som går tvers over bilen, setter en stilfull krone på verket.

SUV-design
Kia Sportage har de beste kjennetegnene fra en SUV hele veien fra frontstøtfangeren til baklyktene. De høyt plasserte full-LED-hovedlyktene og den lave, brede grillen, som gir fronten et kraftfullt og robust utseende, er bare to eksempler på det. Lange linjer kombinert med skarpe trekk gir en dynamisk profil. Det stilrene karosseriets tydelige linjer avsluttes på elegant vis med en baklyssignatur det er lett å dra kjensel på.

Avanserte lykter
Avansert teknologi er tatt i bruk for å sikre maksimal kjørekomfort. Full-LED-lyktene gir optimal sikt til enhver tid. Fjernlysassistenten registrerer automatisk front- eller baklyktene på eventuelle biler foran på veien, og regulerer lyktene deretter. Kraftige LED-kombinasjonslykter bak gjør deg godt synlig i mørket for andre trafikanter.

Stilfullt interiør
Interiøret i Kia Sportage er fullt av overraskelser. Se og kjenn kvaliteten i et interiør av behagelige materialer der ingen detalj er overlatt til tilfeldighetene. På den ergonomisk riktige førerplassen er hver minste detalj nøye gjennomtenkt og utprøvd, slik at du har maksimal oversikt og alt du trenger er innenfor rekkevidde.

KOMFORT

Et nytt kvalitetsnivå
Du kommer umiddelbart til å føle deg hjemme i Kia Sportage, der topp komfort og brukervennlighet møter luksuriøse og behagelige materialer. Kvaliteten er rett og slett til å ta og føle på. Detaljer i matt krom og høyblanke innfellinger på de rette stedene skaper en harmonisk helhet. Hvis du vil, kan du også sette ditt eget preg på bilen med dine favorittfarger og -materialer.

Romslig interiør
Interiøret i Kia Sportage er påfallende romslig og sikrer deg og passasjerene dine en svært behagelig kjøreopplevelse. Innredningen er fleksibel med overraskende god plass og blant annet bakseter med regulerbar ryggstø.

Høy sittekomfort
Både for- og baksetene har setevarme som luner godt i vinterkulden, og forsetene har i tillegg ventilasjon som sørger for god kjørekomfort også når solen steker. Førersetet har dessuten en behagelig korsryggstøtte, og elektrisk seteregulering foran gjør det enkelt å stille inn den perfekte sittestillingen. Nevnte vi forresten at bakseteryggene er regulerbare, og at du kan velge mellom flere forskjellige setetrekk?

Stort bagasjerom

Nesten uansett hva du har bruk for av utstyr på turen, har bagasjerommet på den nye Kia Sportage mer enn nok plass. Med standard seteoppsett rommer det hele 491 liter, og feller du ned baksetene, øker volumet til imponerende 1480 liter.

Smart elektrisk bakluke
Når du har hendene fulle med handleposer eller annet du skal ha med deg, holder det å nærme seg Kia Sport med smartnøkkelen i lommen og bli stående der i tre sekunder, så åpner bakluken seg automatisk. Smartnøkkelen gir også nøkkelfri tilgang til bilen og gjør det mulig å starte motoren med et knappetrykk.

Panorama soltak
Den nye Kia Sportage med panoramasoltak (ekstrautstyr) gir deg nye perspektiver på omgivelsene. Når du har fått nok sol, lukker du ganske enkelt solgardinen med et klikk.

TEKNOLOGI OG SIKKERHET

DRIVE WiSE

Kias DRIVE WiSE-teknologi hjelper deg å eliminere mange av de iboende farene og stressmomentene i trafikken og bedrer dermed trafikksikkerheten og gir en mer avslappende kjøreopplevelse. Med mindre stress og mas er det bare å lene seg tilbake og nyte kjøreturen i din nye Kia Sportage.

Skiltleser og filholder
Gå aldri glipp av et fartsgrenseskilt med Kia Sportages smarte fartsgrensevisning: Et kamera registrerer fartsgrenseskiltene og viser fartsgrensen i kombiinstrumentet. Filholderassistenten er koblet til det samme kameraet og advarer deg hvis du skulle være på vei ut av filen uten å ha satt på blinklyset. Ved behov kan den til og med styre bilen tilbake på plass.

360° visning
360° visning setter sammen vidvinkelbilder fra kameraer i fronten, bakparten og på sidene av Kia Sportage. Dermed kan du se området rundt bilen i fugleperspektiv når du parkerer eller kjører i hastigheter under 15 km/t.

Parkeringsassistent

Parkeringsassistenten geleider deg på plass i luker på langs eller tvers av kjøreretningen. I tillegg har den en praktisk utkjøringsfunksjon som bistår deg når du skal manøvrere deg ut igjen. Du styrer hastigheten og girer, så tar parkeringsassistenten seg av resten.

Automatiske nødbremsen

Den automatiske nødbremsen kan avverge ulykker.2 Ved hjelp av en sensor og et kamera registrerer systemet eventuelle fotgjengere eller biler i veibanen og varsler deg om potensielle kollisjonsfarer. Hvis du ikke reagerer, bremser bilen automatisk for å unngå eller redusere konsekvensene av et sammenstøt.

Blindsonevarsler
Få full oversikt over blindsonene med blindsonevarsleren. Dette smarte systemet overvåker blindsonene dine og signaliserer det med et symbol i sidespeilet når en bil entrer en av blindsonene. Når du rygger, gir varslingssystemet for kryssende trafikk deg beskjed om det dersom et kjøretøy nærmer seg bak bilen.

Smart Cruise Control (SCC)
Bilens smarte cruise control med Stop & Go benytter seg av et kamera og en radar og styrer hastigheten og avstanden til bilen foran. Hvis bilen foran setter opp farten, vil også bilen akselerere til innstilt hastighet. Hvis derimot bilen foran senker farten, vil også bilen din senke farten eller stoppe for å holde den innstilte sikkerhetsavstanden.

Tretthetsvarsler
Tretthetsvarsler er et tiltak mot distraksjoner og tretthet bak rattet. Systemet holder øye med rattbevegelser, bruk av blinklys, akselerasjon og total kjøretid og merker det hvis du er i ferd med å miste konsentrasjonen. I så fall blir du varslet både visuelt og med et lydsignal.

TILKOBLING

Kia's Connected Services
Kia's Connected Services basert på TomTom Live Services gir deg nyttig informasjon om fotobokser, værmeldinger trafikk med mer via bilens rammeløse 8-tommers berøringsskjerm. Bilens innebygde navigasjonssystem leveres med livetjenester og kartoppdateringer i sju år. Android Auto™ og Apple CarPlay™ gjør det enkelt å holde kontakten med omverdenen også når du sitter i bilen.

Trådløs lading
Legg den kompatible mobiltelefonen på brettet i midtkonsollen i Kia Sportage, så lades den trådløst. Hvis du legger andre gjenstander på brettet, vil systemet registrere dem som fremmedlegemer og for sikkerhets skyld blokkere ladefunksjonen.

JBL Sound System
I den nye Kia Sportage kan du høre på favorittmusikken din med topp lydkvalitet. Lydanlegget fra JBL er utstyrt med Clari-FiTM lydforbedringsteknologi, som forbedrer MP3-filenes lydkvalitet, slik at du får krystallklar HD-lyd fra de åtte høyttalerne.

KJØREEGENSKAPER

Forbedrede SUV-funksjoner
Kia Sportage gir deg maksimal frihet og full kontroll enten du holder deg til asfalterte veier eller du begir deg ut i terrenget. De avanserte SUV-funksjonene med firehjulsdrift overvåker kjøreforholdene løpende, slik at veigrepet forblir godt enten du tar deg fram i ulendt terreng, på løst underlag eller på glatte veier. De gir dessuten økt sideveis stabilitet i svinger.

Optimale motorer
Den nye Kia Sportage kan leveres med et imponerende utvalg av smarte motorer, deriblant den kraftige bensinmotoren 1,6 T-GDi og de nye dieselmotorene 1,6 CRDi og 2,0 CRDi EcoDynamics+.

dobbel-clutch girkasse (DCT)
Med 7-trinns dobbeltclutchgirkasse kan du dra nytte av det beste fra både manuelle og automatiske girkasser. Dette er snarveien til raskere og jevnere akselerasjon, større smidighet og bedre drivstofføkonomi. Med girhendlene på rattet er også racingfølelsen sikret.

2.0 liter mild-hybrid.
EcoDynamics+ er et nytt system basert på "mild hybrid”-prinsippet, der vår dieselmotor 2,0 CRDi er kombinert med et 48-volts litiumionbatteri. Komponentene fungerer sømløst sammen, og systemet gjenvinner energi i oppbremsingsfasen og gir ekstra dreiemoment i akselerasjonsfasen. Den innovative elektriske løsningen gir et av klassens laveste forbruk og økt kjøreglede som bonus.

* Alle priser er veil. utsalgspris. Lokal frakt og leveringskostnader tilkommer.

* Forbehold om feil/tekniske endringer.

Galleri

KIA Sportage KIA Sportage KIA Sportage KIA Sportage

Meld interesse